Unleash your fierce female potential

Dat zou evengoed de naam van de training Vrouwen van Verlangen kunnen zijn. Het is namelijk de mannelijke energie variant van Vrouwen van VerlangenWaar ga jij beter op? Eerlijk, ik ga eigenlijk beter op fierce female potential. Waarom ik de kriebels krijg van het woord Verlangen en er een training over maakte 

Tot zo’n 8 jaar geleden had ik letterlijk fysieke weerstand tegen het woord verlangen. Slappe tieten. De bibbers. Not for me. Nu heb ik er zelf een training over ontwikkeld.

Ik wist vooral van WILLEN. Ik wil. Fierce, schouders eronder. Regelen, voorwaarts. Lukt het niet? En doooorrrrr. Top kwaliteiten als je het mij vraagt. En kloppend met hetgeen in de samenleving van ons gevraagd wordt. Veel mannelijke energie, weinig vrouwelijke energie. Willen is ook de peuter. Ik heb een behoefte, dus ik WIL dat. En anders ga ik stampvoeten of neemt groots verdriet mijn lijfje over. Ik wil het gewoon!!

Verlangen is zacht en kwetsbaar. Willen is meestal praktisch en steviger. Die zachtheid heb ik al vroeg wat beschermlagen overheen gelegd. Want zoals dat gaat, growing up is a hard thing to do. Dus willen en mannelijke energie is me vertrouwd.

Verlangen associeerde ik met een wollige zachte wereld met spirituele zweverige vrouwen op blote voeten die elkaars haren vlechten, door bloemenvelden huppelen en de hele dag knuffelen en masseren. Brrrrr. Not for me. Ik wist toen nog niet dat mijn brrrrr vooral betekende; spannend, bang, onbekend.
Maar ja het leven. Mn moeder overleed, ik werd moeder, mn relatie stond onder druk, ik werd totaal overvraagd en met mijn willen en regelen beleefde ik eigenlijk geen lol meer aan het hele zooitje dat het leven was. Dus ik ging op pad in een poging om er weer chocola van te kunnen maken.

Gaandeweg werd ik als trotse one of the guys (ik had nog net geen T-shirt) steeds meer fan van die vrouwelijke energie. Ik merkte dat het me thuis bracht in mn lijf op een manier die ik niet kende (ben je er nog?). Ik maakte kennis met mijn VERLANGENS (Omg ik had ze ook).

En dat hielp om te koersen, en bevatte een kracht die veel fundamenteler was dan mijn mannelijke Fierce energie. Het was een kruisbestuiving als een malle! Mijn Fierce-ness kreeg interne beddingNiet meer alleen mn hoofd en schouders, maar mn hele lijf mocht meedoen. De tering. Dus ik liet mn haar groeien, huppelde door bloemenvelden, leerde banjo spelen en kocht lange batic rokken op Ibiza. Nee grapje. Ik vond mn eigen weg en mn eigen balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in mezelf. Verlangen bleek de weg naar nieuw potentieel dat verscholen lag in mijn Female fierceness. Potentieel waardoor ik veel chiller mezelf kon zijn, mezelf beter leerde kennen, me uit durfde te spreken, minder schaamte en meer innerlijke zekerheid en zelfvertrouwen kreeg. Als ik dat eerder had geweten..

Dus de titel van onze workshop Vrouwen van Verlangen…Wat roept het bij jou op? In de workshop gaan we ermee aan de slag! We gaan niet zweven, want we weten: You are a goddamn Cheetah! (leessss dat boek: Untamed, Glennon Doyle).

We gaan verkennen welke verlangens je hebt, onder het schild dat je beschermt tegen teleurstellingen als je komt met je ‘zacht’. Zo’n kwetsbaar gebied. Daar komt de weerstand ook vandaan, het is een beschermingsmechanisme. Meer weten over deze workshop? Lees hier meer op het platform The New Female Collective. 

Verlangens vertellen over jouw unieke kracht en talent. Over jouw innerlijk vuur.. Dat geleefd en geïntegreerd wil worden in je dagelijkse leven. Jouw fierceness wil groeien. Empower it with Female energy.

workshops

Over Diecke

Schrijvend probeer ik chocola te maken van de wereld door de collectieve velden met de maatschappelijke en de individuele te verbinden.

Hoe ik jou kan helpen?

MEER LEZEN?

Scroll naar boven