Trouw aan jezelf

ᴍɪᴊɴ ᴍᴀɴ ᴇɴ ɪᴋ ᴢᴀᴛᴇɴ ɪɴ ᴇᴇɴ ᴠᴇᴛᴛᴇ ʀᴇʟᴀᴛɪᴇᴄʀɪsɪs. ᴅᴀᴛ ᴡᴀs sʜᴏᴄᴋɪɴɢ.
Niet alleen voor ons, maar ook voor de omgeving.
Een goede vriend zei met al z’n beste bedoelingen; accepteer het.. jullie hebben gefaald. Alles in mij voelde weerstand op het woord falen. Bestaat dat überhaupt? Is het hoogste goed als je trouwt om voor altijd in harmonie te blijven? Wat kost je dat? Als het alternatieve perspectief defacto falen is. Waar is dan de ruimte om te groeien?

Ik voelde geen falen. Maar vooral een clash. Schrik. Angst. Confrontatie. Een breek met het oude. Er wilde iets nieuws. Ik wist ook niet wat. Het enige wat ik wist, geleerd door de rouw en het donker in de fase na het overlijden van mijn moeder, was dat er tijd nodig was.. seizoenen.. en dat de uitkomst onzeker was. Maar dat het altijd weer lente wordt. De seizoenen zijn betrouwbaarder dan het ego.

Dat collectieve Disney trauma van de wereld waarin They lived happily Ever after.. we stikken er redelijk collectief in. Vroeg of laat.. leven is ontwikkelen. En in het hier & nu zijn de trouw geloften nog steeds oer christelijk en patriarchaal: Tot de dood ons scheidt. Waarom zeggen we dit?

Beter zou zijn;
Ik beloof je altijd trouw te blijven aan mezelf, verantwoordelijkheid te nemen voor m’n eigen stukken. Jou uit te nodigen dat ook te doen. En in te brengen wat belangrijk is voor ons samenzijn, ook al vind ik dat eng.
Ik zal vertrekken uit contact en ook weer terugkomen. Dat gaat over mij, niet over jou. Ik weet ook hoe jij vertrekt. Ik zal je zo ver mogelijk de ruimte geven om op je eigen tijd terug te komen.
Jij hoeft mij niet te helen. Zoals ik jou ook niet kan Helen.
Ik kan er wel voor je zijn.
Als je getuige, je vertrouwenspersoon, je person, je spiegel, je geliefde. Ik zal alles aan je spiegelen wat je lastig vindt, gewoon door mezelf te zijn. Als je me haat zal ik proberen te verduren. Als ik jou haat zal ik onderzoeken waar het echt over gaat.

En. I got your back. As I got My own. Met alles wat er is.

Als je ooit echt moet gaan.. zal ik je loslaten. Als ik moet gaan, om trouw te zijn aan mezelf.. zal ik gaan. En in het gaan zal ik ons liefhebben.

Zou dat niet beter zijn? Wat is jouw belofte aan je partner?

workshops

Over Diecke

Schrijvend probeer ik chocola te maken van de wereld door de collectieve velden met de maatschappelijke en de individuele te verbinden.

Hoe ik jou kan helpen?

MEER LEZEN?

Scroll naar boven